Εύα Καϊλή: Βγάζει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι – Τι αποφάσισε Βέλγος δικαστής
ΔΙΕΘΝΗ

Εύα Καϊλή: Βγάζει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι – Τι αποφάσισε Βέλγος δικαστής

Εκτός φυλακής χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι, αλλά με περιορισμούς, θα παραμείνει η Εύα Καϊλή με απόφαση του Βέλγου δικαστή που χειρίζεται το σκάνδαλο Qatargate.

Ο Βέλγος δικαστής κατά της διαφθοράς που είναι αρμόδιος του Qatargate ήρε την Πέμπτη την ηλεκτρονική παρακολούθηση που είχε επιβληθεί στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη τον Δεκέμβριο στη βελγική πρωτεύουσα και αποφυλακίστηκε στα μέσα Απριλίου, αλλά τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση Το μέτρο αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο για τη συνέχιση της έρευνας και είναι πλέον ελεύθερη, υπό δικαστική επιτήρηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας Eric Van Duyse.

Η απόφαση για να βγάλει η Εύα Καϊλή το ηλεκτρονικό βραχιολάκι

H Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία από μια σειρά εμπλεκομένων στο σκάνδαλο που συντάραξε το Ευρωκοινοβούλιο που αποφυλακίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα, με βραχιολάκι. Η Εύα Καϊλή όπως και ακόμη ένα άτομο είναι οι δύο μόνοι εμπλεκόμενοι οι οποίοι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν από την εισαγγελία του Βελγίου, οι οποίοι, όμως, στην πορεία δεν ομολόγησαν ενοχή και δεν συνεργάστηκαν με τις δικαστικές αρχές. Γι’ αυτό θεωρήθηκε από τους δικηγόρους της ότι ήταν και οι δύο τελευταίοι για τους οποίους ελήφθη απόφαση να αποφυλακιστούν.

Εδώ και έναν μήνα η Εύα Καϊλή βρισκόταν εκτός φυλακής, στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, παρέα με την κόρη της.

Ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι είχε προφυλακιστεί επίσης για το σκάνδαλο Qatargate, αποφυλακίστηκε ωστόσο νωρίτερα από την Εύα Καϊλή, επίσης με βραχιολάκι, το οποίο και αυτός πρόσφατα αποφασίστηκε να βγάλει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr