Σοκαρισμένος για την αφαίρεση του τίτλου του δηλώνει ο εγγονός της βασίλισσας της Δανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σοκαρισμένος για την αφαίρεση του τίτλου του δηλώνει ο εγγονός της βασίλισσας της Δανίας

«Η Βασίλισσα θέλει να δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε τα τέσσερα εγγόνια της να είναι σε θέση να διαμορφώσουν τη ζωή τους χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές απαιτήσει που έχει μια επίσημη σχέση με τον Βασιλικό Οίκο της Δανίας».

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της βασίλισσας Μαργκρέτε της Δανίας να αφαιρέσει από τέσσερα εγγόνια της τους πριγκιπικούς τους τίτλους.

Πρόκειται για τα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ, του δεύτερου γιου της, ο οποίος έχει κάνει δύο γάμους και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά ηλικίας από 23 έως 10 ετών.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι απόγονοι της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του πρίγκιπα Ιωακείμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας του Μονπεζάτ, ενώ οι τίτλοι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Δανίας παύουν να υφίστανται», αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης, πρίγκιπας Νικόλαος, ο ένας εκ των εγγονών της βασίλισσας, από τον οποίο και αφαιρέθηκε ο τίτλος μίλησε στην εφημερίδα Extrabladet εκφράζοντας την θλίψη και το σοκ του για την απόφαση.

«Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε πολύ λυπημένοι. Και εμείς, όπως και οι γονείς μας, είμαστε σε κατάσταση σοκ για την απόφαση και το πόσο γρήγορα εξελίχθηκαν τα πράγματα» είπε  ο πρωτότοκος γιος του πρίγκιπα Ιωακείμ.

Ο ίδιος δήλωσε «πολύ μπερδεμένος ως προς το γιατί συνέβη με αυτόν τον τρόπο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Βασίλισσα θέλει να δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε τα τέσσερα εγγόνια της να είναι σε θέση να διαμορφώσουν τη ζωή τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές απαιτήσεις και τα καθήκοντα που έχει μια επίσημη σχέση με τον Βασιλικό Οίκο της Δανίας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr