Συγλονίζει Έλληνας γιατρός στην Ινδία: Διαδίδεται πολύ εύκολα το ινδικό στέλεχος
ΔΙΕΘΝΗ

Συγλονίζει Έλληνας γιατρός στην Ινδία: Διαδίδεται πολύ εύκολα το ινδικό στέλεχος

Ένας Έλληνας γιατρός, ο Μιχάλης Μπάρμπας, περιγράφει τις δραμματικές ώρες στα νοσοκομεία στην Ινδία

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για να στείλει βοήθεια στην Ινδία, η οποία δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού. Ένας Έλληνας γιατρός, ο Μιχάλης Μπάρμπας, περιγράφει τις δραμματικές ώρες στα νοσοκομεία στην Ινδία, όπου το σύστημα υγείας της να βρίσκεται υπό εξαιρετική πίεση. Ο Έλληνας καθηγητής είναι σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Ινδία που έχει επιταχθεί και αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην χώρα όπου τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορονοϊό είναι εκτός ελέγχου.

«Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά είναι ένας διαρκής αγώνας. Τα ασθενοφόρα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Πολλοί άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι. 18, 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αρρωστήσει από κορoνοϊό μέχρι σήμερα», αναφέρει ο Μιχάλης Μπάρμπας. Όπως εξηγεί, αντικρύζει καθημερινά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δίνουν μία τεράστια μάχη. Ακόμη και ξενοδοχεία έχουν πλέον μετατραπεί σε νοσοκομεία, ενώ χιλιάδες ασθενείς περιμένουν σε αυτοκίνητα και πεζοδρόμια για λίγο οξυγόνο: «Η Ινδία αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα σε μία μεγάλη κρίση. Είναι φυσικό σε πολλές περιοχές να υπάρχει έλλειψη οξυγόνου. Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μίαμιση εβδομάδα. Με όλη μας την καρδιά βοηθούμε σε αυτή την προσπάθεια. Ήδη οι γιατροί και οι νοσοκόμες δίνουν έναν μεγάλο αγώνα».

Πεθαίνουν στις πόρτες των νοσοκομείων
Ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες των νοσοκομείων, ενώ στην πρωτεύουσα επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα. Μάλιστα τις επόμενες θα χρειαστούν 500.000 κρεβατια, 200.000 νοσοκόμες και 150.000 γιατροι. «Το ινδικό στέλεχος διαδίδεται πάρα πολύ εύκολα. Είναι φυσικό να είναι όλοι ανήσυχοι. Ξέρουμε ότι θα νικήσει η Ινδία», εκτιμά μιλώντας στον Σκάι ο γιατρός Μιχάλης Μπάρμπας, από τα λιγοστά μέλη της ελληνικής κοινότητας στη χώρα του 1,5 δισεκατομμυρίου κατοίκων που δίνουν αυτή τη μάχη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr