Φωτιές στην Εύβοια- Ένας χρόνος μετά: Συγκλονίζει η περιγραφή του Συλλόγου Εθελοντών Προκοπίου
Ειδησεις ευβοια

Φωτιές στην Εύβοια- Ένας χρόνος μετά: Συγκλονίζει η περιγραφή του Συλλόγου Εθελοντών Προκοπίου

Ανατριχιάζουν τα όσα περιγράφει ο σύλλογος Εθελοντών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Προκοπίου Εύβοιας για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021

Συγκλονίζει η περιγραφή του Συλλόγου Εθελοντών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Προκοπίου Εύβοιας ο οποίος με μια συγκλονιστική περιγραφή σε ανάρτηση στο Facebook, δίνει το χρονικό των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Εύβοια το 2021, σήμερα- ακριβώς ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα τους.

“Το χρονικό της καταστροφής ξεκινά το απόγευμα της Τρίτης 3 Αυγούστου 2021. Τότε λάβαμε από τον ασύρματο σήμα για μεγάλη φωτιά εν υπαίθρω κοντά στον οικισμό Δάφνη. Μισή ώρα νωρίτερα επιχειρούσαμε στη θέση «Γηραλέξη» Προκοπίου και καταφέρναμε να αποσοβήσουμε άλλη μια ενδεχόμενη καταστροφή για την ευρύτερη περιοχή.

Η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε και κατέστρεψε ουσιαστικά τη Βόρεια Εύβοια κράτησε σχεδόν 7 ημερονύκτια” αναφέρει.

“Οι ημέρες αυτές ήταν για εμάς πρωτόγνωρες, γεμάτες από έντονα συναισθήματα και μεγάλη κούραση. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνθήκες και καταστάσεις που πολλές φορές ξεπερνούσαν τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις μας. Πραγματικά βιώσαμε έναν ασύμμετρο πόλεμο.” προσθέτει εξηγώντας πως όσο η πυρκαγιά κατέκαιγε τον τόπο μας, προσπαθούσε να προσφέρει με κάθε δυνατό τρόπο.

“Δώσαμε τη δική μας μάχη, όπου κληθήκαμε να συνδράμουμε” τονίζει εξηγώντας πως αυτό είτε αφορούσε κατάσβεση εστιών στην πρώτη γραμμή, είτε διαχείριση των ειδών πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που άγρυπνοι για αρκετά μερόνυχτα ξέμεναν από τροφή, νερό και φάρμακα και τους πυρόπληκτους κατοίκους των οικισμών της Βόρειας Εύβοιας.

“Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας από την φιλότιμη προσφορά των συνανθρώπων μας, αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πραγματικά η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Ξηρά τροφή, νερό και φάρμακα κατεύθαναν κυριολεκτικά από παντού.”

“Υπό αυτές τις συνθήκες, τα μέλη του Συλλόγου και οι νέοι του χωριού μας έδωσαν τον αγώνα τους καλούμενοι να υπερβούν τους εαυτούς τους και τις δυνάμεις τους. Αυτοί οι νέοι παράτησαν τις δουλειές τους, όπου κι αν ήταν αυτές, ήρθαν στον τόπο τους και έδωσαν τη μάχη με τη φωτιά, ρισκάροντας ακόμα και την ζωή τους” τονίζει.

“Ευχόμαστε οι επόμενες γενιές να μη βιώσουν ποτέ την απειλή της ύπαρξής τους, να μη δουν ποτέ το σπίτι τους να καίγεται, να μη νιώσουν ποτέ τη φλόγα να τους καίει τα πρόσωπα και την ψυχή” αναφέρει και υπογραμμίζει πως η Εύβοια θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της αργά ή γρήγορα αλλά το σημαντικό είναι οι νέοι να χαράξουν νέα πορεία και να αλλάξουν νοοτροπία.

“Από την πλευρά μας, παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ό,τι αγαπάμε, ό,τι πονάμε, ό,τι μας κάνει να υπάρχουμε.”

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr