Σεισμός- Εύβοια: Συνεχίζει να τρέμει το νησί- Σχεδόν ταυτόχρονες οι σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες ώρες
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός- Εύβοια: Συνεχίζει να τρέμει το νησί- Σχεδόν ταυτόχρονες οι σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες ώρες

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο evima.gr, το προηγούμενο διάστημα, τονίζοντας πως το φαινόμενο των σεισμών στην Εύβοια είναι υπό παρακολούθηση και αξιολόγηση .

Στον “χορό” τον ρίχτερ βρίσκεται η Εύβοια μετά τους μεγάλους σεισμούς που χτύπησαν τις τελευταίες ημέρες το νησί με την μετασεισμική ακολουθία- όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου- να είναι όχι απλώς συχνή και πλούσια αλλά κυριολεκτικά σε καθημερινή βάση αφού μικρές ή μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις, καταγράφονται στις αυτόματες λύσεις σεισμογράφων.

Αναλυτικότερα, μόλις σήμερα στις 04:39:24, 5,5χλμ, Νοτιοανατολικά από τα Μεσοχώρια Ευβοίας καταγράφηκε σεισμός 2,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με τον ίδιο σημείο να επαναλαμβάνεται στις 04:40:37,  5,5χλμ Νοτιοανατολικά από τα Μεσοχώρια Ευβοίας.

Παράλληλα, στις 04:39:24, 6,1χλμ Νοτιοανατολικά από Μεσοχώρια Ευβοίας καταγράφηκαν 2,1 ρίχτερ ενώ στις 02:12:03 , 4,3χλμ Βορειοανατολικά από  τα Νέα Στύρα σημειώθηκαν 2,2 ξαθ ακριβώς ένα δευτερόλεπτο νωρίτερα, 4,9χλμ Νοτιοανατολικά από τα Μεσοχώρια Ευβοίας 1,7.

Στις 02:10:37, 6,4χλμ Βορειοανατολικά από τα Μεσοχώρια Ευβοίας, είχαμε 1,8 ενώ κυριολεκτικά 7 δευτερόλεπτα νωρίτερα, 4,9χλμ Νοτιοανατολικά από τα Μεσοχώρια Ευβοίας 2,2 και αντιστοίχως ένα δευτερόλεπτο μετά 3,4 ρίχτερ σημειώθηκαν Νοτιοανατολικά από τα Μεσοχώρια Ευβοίας.

Τέλος, στις 02:06:05, η ίδια σε ένταση σεισμική δόνηση καταγράφηκε και 4,1χλμ Βορειοανατολικά από τα Μεσοχώρια Ευβοίας.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο evima.gr, το προηγούμενο διάστημα, τονίζοντας πως το φαινόμενο είναι υπό παρακολούθηση και αξιολόγηση .

Εξήγησε πως η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας, με μεγέθη. Η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει δώσει στο παρελθόν σεισμική δραστηριότητα και γιαυτό ερευνάται τι δομές υπάρχουν καθώς δεν είναι εμφανές κάποιο ρήγμα.

Μιλώντας στον evima.gr, ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης, τόνισε ότι μετά και τον δεύτερο ισχυρό σεισμό στο νησί τα δεδομένα αλλάζουν «δεν ξέρω αν θα ακολουθήσει μεγαλύτερος σεισμός, υπάρχει αυτή η πιθανότητα διότι μιλάμε για ένα άγνωστο ρήγμα. Ωστόσο αυτό που θα ήθελα να διευκρινίσω είναι πως και στο ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού, εκτιμώ πως θα είναι ένας σεισμός που θα τον αντέξουν τα κτήρια, δεν θα είναι καταστροφικός», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr