Σεισμός στη Νότια Εύβοια: Κλειστά αύριο τα σχολεία στην Κοινότητα Ζαράκων
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός στη Νότια Εύβοια: Κλειστά αύριο τα σχολεία στην Κοινότητα Ζαράκων

Ο σεισμός προκάλεσε ζημιες στις σχολικές εγκαταστάσεις των Ζαράκων

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου τα σχολεία στην Κοινότητα Ζαράκων.

Ο σεισμός της Τετάρτης 29/11 προκάλεσε ζημιές στις σχολικές μονάδες του χωριού και έτσι κρίνεται ακατάλληλη η λειτουργία τους.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

 

Στον «χορό των ρίχτερ»

Στον χορό των ρίχτερ χορεύει από τις πρώτες πρωινές ώρες η Νότια Εύβοια, καθώς σειρά σεισμικών δονήσεων καταγράφεται στην περιοχή του Αλμυροποτάμου.

Τρεις σεισμικές δονήσεις των 4,1 και 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 07:23, ενώ στις 06:32 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή, με εστιακό βάθος τα 13,2 χλμ., και επίκεντρο τα 9 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Για επιφανειακό σεισμό που έγινε έντονα αισθητός σε όλη την Εύβοια κάνουν λόγω κάτοικοι της περιοχής στο evima.gr, «Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, είχε διάρκεια και βοή. Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο. Κόσμος είχε βγει έξω από τα σπίτια. Έπεσαν κάδρα και μικροαντικείμενα μέσα στο σπίτι μου», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Επιπλέον έγιναν αναφορές πως σε κάποια σπίτια έγιναν ρωγμές σε τοίχους, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι συγκεκριμένες κατοικίες είναι παλιές και μένουν ηλικιωμένοι.

Επικοινωνία Λέκκα- Ραβιόλου

Επικοινωνία είχε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr, ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος με το σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα μετά την έντονη σεισμική ακολουθία στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας.

Ο Ευθύμιος Λέκκας είπε στο δήμαρχο Καρύστου ότι σωστά έπραξε και πήρε την απόφαση να κλείσει τα σχολεία για προληπτικούς λόγους.

Ωστόσο τον ενημέρωσε για την κατάσταση στης μετασεισμικής ακολουθίας και τόνισε είναι πιθανό να συνεχιστούν οι ισχυροί μετασεισμοί.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο evima.gr λέγοντας ότι ο σεισμός είναι υπό παρακολούθηση και αξιολόγηση καθώς η περιοχή δίνει σεισμικές δονήσεις εδώ και δέκα ημέρες.

«Στις 6:32 το πρωί έγινε αισθητός σεισμός στην Εύβοια 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ και ακολούθησε μετασεισμός με μέγεθος 3,2 Ρίχτερ. Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας, με μεγέθη. Η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει δώσει στο παρελθόν σεισμική δραστηριότητα και γιαυτό κοιτάμε να δούμε τι δομές υπάρχουν καθώς δεν είναι εμφανές κάποιο ρήγμα. Όμως δεν αποκλείουμε να σημειωθεί ξανά σεισμός στο ίδιο μέγεθος με τον πρώτο.»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr