Βόρεια Εύβοια: 3 φορές έχει τεθεί το ζήτημα της έλλειψης ασθενοφόρου στην Βουλή
Ειδησεις ευβοια

Βόρεια Εύβοια: 3 φορές έχει τεθεί το ζήτημα της έλλειψης ασθενοφόρου στην Βουλή

Όπως συνοψίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας Μίλτος Χατζηγιαννάκης μιλώντας στο evima.gr, μετά από τρεις αναπάντητες ερωτήσεις στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για το ζήτημα, ελπίζει ότι ο Υπουργός Υγείας θα απαντήσει- αυτή τη φορά- στην ολομέλεια της Βουλής

Για τραγική κατάσταση κάνει λόγο στο evima.gr, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας Μίλτος Χατζηγιαννάκης στο περιθώριο της έλλειψης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που αποτελεί “ανοικτή πληγή” για τα βόρεια του νησιού.

“Ο εμπαιγμός έχει και τα όριά του” ξεκαθαρίζει συνοψίζοντας πως μετά από τρεις αναπάντητες ερωτήσεις στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ελπίζει ότι ο Υπουργός Υγείας θα απαντήσει- αυτή τη φορά- στην ολομέλεια της Βουλής στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε.

“Μέσα σε λίγες ημέρες, το ένα μετά το άλλο, τα περιστατικά δείχνουν την τραγική κατάσταση με το ζήτημα του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Εύβοια’ τονίζει επισημαίνοντας πως μια διακομιδή ασθενούς από την Αιδηψό στη Λαμία, διήρκησε συνολικά επτά περίπου ώρες, σύμφωνα με την καρδιολόγο του κέντρου Υγείας κ. Λουκατζίκου, αφήνοντας όλες αυτές τις ώρες τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, χωρίς Κινητή Μονάδα ΕΚΑΒ και γιατρούς εφημερίας.

“Και μόλις εχθές το μοναδικό ασθενοφόρο του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας, χάλασε και η περιοχή δεν έχει ΕΚΑΒ” προσθέτει εν συνεχεία υπογραμμίζοντς πως αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες της Βόρειας Εύβοιας εδώ και χρόνια.

“Οι δεσμεύσεις για ασθενοφόρα και προσωπικό στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια από την κυβέρνηση της ΝΔ, στην κλειστή και φυλαγμένη από αστυνομικούς φιέστα της στην Ιστιαία, έχουν μείνει στα χαρτιά” καταλήγει διερωτώμενος το για ποια παραγωγική ανασυγκρότηση μιλάμε όταν δεν λύνουμε τα βασικά.

Σε κάθε περίπτωση, εντείνεται η ανησυχία τον πολιτών για το ζήτημα της έλλειψης ασθενοφόρων που μαστίζει την Βόρεια Εύβοια και για το οποίο γίνεται και γίνεται λόγος σταθερά το τελευταίο διάστημα.

Οι πολίτες δηλώνουν φοβισμένοι για το θέμα της έλλειψης ασθενοφόρου στη Βόρεια Εύβοια δεδομένης της βλάβης που ακινητοποίησε το ένα και μοναδικό όχημα που εξυπηρετούσε την περιοχή.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι χαρακτηριστικά στο evima.gr, φοβούνται να αρρωστήσουν και τρέμουν στην σκέψη του να συμβεί οτιδήποτε απρόοπτο.

Ενδεικτικό παράδειγμα εξάλλου αποτελεί το τραγικό θανατηφόρο τροχαίο στην διαδρομή Ιστιαία- Χαλκίδα με τον τραυματία να χάνει την ζωή του κυριολεκτικά 10 λεπτά πριν φτάσει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Σημειώνεται πως το ασθενοφόρο χρειάζεται συνολικά 6 ώρες (τρεις για να πάει και τρεις για να γυρίσει) στην συγκεκριμένη περιοχή γεγονός που από μόνο αποτελεί περήτρανη ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης καθώς οι προαναφερθέντες χρόνο είναι φυσικά κάτι παραπάνω από απαγορευτικοί.

Κάτοικοι της περιοχής λένε πως είναι απολύτως απογητευμένοι και ζητούν να δοθεί λύση άμεσα.

Όπως περιγράφουν εξάλλου το ασθενοφόρο αυτό ήταν έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ παλιό και τα αιτήματα για αντικατάσταση και δημιουργία ενός σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη την οποία και επισήμαναν κατά καιρούς στο κράτος, είτε μέσω κινητοποιήσεων είτε μέσω βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που θίγουν στη Βουλή κατά καιρούς το δίκαιο αίτημα αυτό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr