ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκάλυψη Κεραμέως: Ίσως να μην κλείνουν τάξεις από το πρώτο κρούσμα τον Σεπτέμβριο

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποκάλυψε πως από το νέο σχολικό έτος ενδεχομένως να μην κλείνουν τάξεις μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού.
Αποκάλυψη Κεραμέως: Ίσως να μην κλείνουν τάξεις από το πρώτο κρούσμα τον Σεπτέμβριο

Με αλλαγές στο πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρούσματος κορονοϊού, θα συνδυαστεί η νέα σχολικής χρονιά, όπως είπε η Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός Παιδείας, φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ και αποκάλυψε πως οι συζητήσεις έχουν ως στόχο την διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

«Πέρσι έκλειναν τμήματα με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού για να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια». Τώρα, είπε η κ. Κεραμέως, η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό «ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν».

«Το τονίζω η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων και με την επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Βέβαια, τα παραπάνω προκαλούν ερωτηματικά για το πως θα λειτουργεί το πρωτόκολλο, καθώς μπορεί οι γονείς να είναι εμβολιασμένοι, αλλά η συνέχιση της συνύπαρξης των μαθητών στην ίδια τάξη διατηρεί τον κίνδυνο της μετάδοσης μεταξύ των παιδιών.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ