Εντόπισαν τους κωδικούς e-banking εταιρείας και άρπαξαν πάνω από 21.000 ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντόπισαν τους κωδικούς e-banking εταιρείας και άρπαξαν πάνω από 21.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη σε βάρος εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, όπου οι δράστες απόκτησαν πρόσβαση στους κωδικούς e-banking, με αποτέλεσμα να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thestival.gr, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων, οι οποίοι πήραν περισσότερα από 21.000 ευρώ, από την εν λόγω εταιρεία.

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης εξιχνίασαν τέσσερεις (4) περιπτώσεις απάτης και δύο (2) απόπειρες απάτης, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Οκτώβριο του 2023.

Ειδικότερα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά δέκα ημεδαπών (τέσσερεις γυναίκες και έξι άντρες) και ενός αλλοδαπού, ηλικίας από 21 έως 63 ετών, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών και σε δεδομένα.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σχηματισμού δικογραφίας σε βάρος:

50χρονου ημεδαπού, ο οποίος ισχυριζόμενος ότι ενεργούσε εκ μέρους εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας και με πρόφαση την επιστροφή χρημάτων ζήτησε τους κωδικούς e-banking πολίτη, με τους οποίους αποπειράθηκε να κάνει μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό του παθόντα.

39χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μέσω ψευδούς αγγελίας πώλησης οχήματος, που ανήρτησε στο διαδίκτυο, κατάφερε να αποσπάσει από παθόντα το χρηματικό ποσό των (1.680) ευρώ.

Έξι ημεδαπών, ηλικίας 26, 53, 50, 21, 26 και 21 ετών, οι οποίοι αποκτώντας πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας, μέσω κωδικών e-banking, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (21.319) ευρώ.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στο αρμόδιο εισαγγελέα.

Τέλος, με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, υπενθυμίζεται πως για την προστασία και την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών υπάρχουν σχετικές συμβουλές στο astynomia.gr.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr