Εύβοια: Η ακρίβεια «γονατίζει» την εστίαση – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον χειμώνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Η ακρίβεια «γονατίζει» την εστίαση – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον χειμώνα

Εν αναμονή των εξελίξεων με τα ενεργειακά αλλά και των μέτρων, εάν υπάρξουν για τον κορονοϊό βρίσκονται οι καταστηματάρχες της εστίασης στην Εύβοια με την αισιοδοξία για έναν καλό χειμώνα για τις επιχειρήσεις τους
Σε αναμονή για το πρωτόκολλο με το οποίο θα λειτουργήσουν σχετικά με τον κορονοϊό βρίσκονται οι επιχειρηματίες της εστίασης της Εύβοιας με τις πρώτες εκτιμήσεις να αποπνέουν συγκρατημένη αισιοδοξία.
Παράλληλα οι επαγγελματίες έχουν να αναμένουν και τι μέλλει γενέσθαι με τα ενεργειακά, καθώς η τιμής τόσο του φυσικού αερίου και της ενέργειας είναι και αυτή που θα κρίνει τι θα γίνει με τις πρώτες ύλες, οι οποίες ήδη έχουν σταματήσει να βρίσκονται σε αφθονία.
Μάλιστα σε δήλωσή του στο evima.gr ο πρόεδρος του σωματείου της εστίασης Εύβοιας «Ξένιος Ζευς» Βασίλης Ευθυμίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με όλες τις πρώτες πληροφορίες δεν θα υπάρξουν μέτρα το χειμώνα που θα επηρεάσουν την λειτουργία του κλάδου της εστίασης δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας για ένα ομαλό χειμώνα.Βέβαια κατά την προσωπική μου άποψη όλα θα εξαρτηθούν από την τιμή του φυσικού αερίου και της ενέργειας τιμή η οποία θα κρίνει και την αύξηση η μείωση των πρώτων υλών αλλά και των βασικών αγαθών.
Δυστυχώς αυτό που βιώσαμε και βιώνουμε μέχρι σήμερα με την πανδημία και το αποτύπωμα της ευελπιστούμε να αλλάξει επιστρέφοντας σε μια σχετική κανονικότητα από όλες τις απόψεις.Εύχομαι ο χειμώνας να μας βρει όλους υγιείς και χωρίς νέες δυσάρεστες εκπλήξεις!!»

Εξάλλου ήδη από το καλοκαίρι έχει φανεί ότι και οι καταναλωτές είναι συγκρατημένοι καθώς αποφεύγουν να παραγγέλνουν ακριβά πιάτα, ενώ καταναλώνουν ακόμα και λιγότερα από ότι μέχρι πρότινος.

Πολλοί καταστηματάρχες μάλιστα, λόγω της μεγάλης ακρίβειας που μαστίζει την αγορά αναγκάστηκαν να προχωρήσουν και σε αύξηση τιμών στον κατάλογο.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ οι επιχειρήσεις εστίασης είδαν σημαντική άνοδο τζίρου το καλοκαίρι, κυρίως τον Αύγουστο, παράλληλα έχουν αυξηθεί αισθητά και τα έξοδα των επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χρονιές.

Το γενικό κλίμα που επικρατεί στον κλάδο πάντως είναι η ανασφάλεια που προκαλούν τόσο η ακρίβεια και το ξέφρενο ράλι στις τιμές της ενέργειας όσο και η πεσμένη κατανάλωση από τους πελάτες, με την ανησυχία των επαγγελματιών να συμπληρώνει μία νότα αισιοδοξίας εν αναμονή της χειμωνιάτικης κίνησης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr