Εύβοια – Τέλος lockdown: Το πλάνο για καταστήματα, εστίαση και μετακινήσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – Τέλος lockdown: Το πλάνο για καταστήματα, εστίαση και μετακινήσεις

Οι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στους λοιμωξιολόγους για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς

Τη στιγμή που τα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας αυξάνονται καθημερινά καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα κενό κρεβάτι στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και οι διασωληνωμένοι είναι πάνω από 600 σε όλη την χώρα, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να παρατείνουν για δύο ημέρες την συνεδρίασή τους για σταδιακή άρση του lockdown.

Σημειώνεται ότι εκτός από τους αριθμούς των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων που ολοένα και αυξάνονται, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι βάζουν στην εξίσωση την πληγωμένη οικονομία της χώρας καθώς και την ψυχολογική κόπωση των πολιτών, οι οποίοι έπειτα από την συμπλήρωση ενός έτους από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού και των lockdown, δεν τηρούν απόλυτα τα μέτρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το OPEN TV,  η κυβέρνηση αναζητεί να ανοίξει τη «βαλβίδα εκτόνωσης», ενώ αρκετοί ειδικοί σημειώνουν τις τελευταίες ημέρες πως το lockdown δεν εφαρμόζεται απόλυτα και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει ένα νέο μείγμα μέτρων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών για να δώσει στην κυβέρνηση έναν οδικό χάρτη ανοίγματος ορισμένων δραστηριοτήτων, με αυστηρούς όμως περιορισμούς.

Σημειώνεται ότι οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν από κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους δεν αναμένεται να εφαρμοστούν πριν από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει προτείνει τα εξής μέτρα, τα οποία καλούνται να εξετάσουν οι λοιμωξιολόγοι:

  1. με click away από 22 Μαρτίου
  2. και με τον κωδικό SMS στο 13032 από 29 Μαρτίου
  • Ανοιγμα βιβλιοπωλείων
  • Ανοιγμα κομμωτηρίων και επιχειρήσεων μανικιούρ – πεντικιούρ από 22 Μαρτίου (με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, όπως η μάσκα, οι αποστάσεις και οι πελάτες ανά τετραγωνικό μέτρο)
  • Επαναξιολόγηση του μέτρου απαγόρευσης από δήμο σε δήμο με αυτοκίνητο (αυτή τη στιγμή επιτρέπεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο)
  • Επαναξιολόγηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 19:00 τα Σαββατοκύριακα, στις περιοχές που ισχύει
  • Αξιολόγηση του ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς μόνο χώρους και με αυστηρού περιορισμούς μετά τις 15 Απριλίου

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr