Εύβοια: Τι ετοιμάζεται στη Χαλκίδα για τους μαθητές
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Τι ετοιμάζεται στη Χαλκίδα για τους μαθητές

Ένα νέο έργο είναι στα σκαριά για τους μαθητές της Χαλκίδας

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα για την εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως τους μαθητές της Χαλκίδας δίνεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες μελέτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ έχουν ήδη βρεθεί και οι πόροι για την χρηματοδότηση του νέου έργου για την μετεγκατάσταση του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας με ανέγερση νέου σχολικού κτηρίου.

Το καλοκαίρι του 2021 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλκιδέων είχε εγκρίνει ομόφωνα τη δημοπράτηση του έργου, με προϋπολογισμό 4,8 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο αφορά στην κατασκευή ενός νέου πρότυπου σχολικού συγκροτήματος με βιοκλιματικό σχεδιασμό, δυναμικότητας 150 μαθητών, για την μετεγκατάσταση του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, στην περιοχή Μπαταριά.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου «έπεσαν» οι υπογραφές για τη σύμβαση του έργου από τη δήμαρχο Χαλκίδας και την ανάδοχο εταιρεία, με οριστικό προϋπολογισμό 4,03 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr