Ιερέας έκανε ψεύτικο έρανο: Συγκέντρωσε 20.000 ευρώ – Συνελήφθη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερέας έκανε ψεύτικο έρανο: Συγκέντρωσε 20.000 ευρώ – Συνελήφθη

Στα χέρια των Αρχών ένας νεαρός κληρικός που έκανε «μαϊμού» έρανο και είχε συγκεντρώσει 20.000 ευρώ

Συνελήφθη την Παρασκευή 2/12 από το τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων νεαρός κληρικός για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Σύμφωνα με καταγγελίες, το τελευταίο δίμηνο, με πρωτοβουλία του δράστη, πραγματοποιήθηκαν αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς και ιστοσελίδες που αφορούσαν έρανο για οικονομική ενίσχυση ενός ημεδαπού ο οποίος σύμφωνα με τις αναρτήσεις αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Στις αναρτήσεις υπήρχαν τραπεζικοί λογαριασμοί για κατάθεση χρημάτων με τον ένα εκ των δύο λογαριασμών να έχει ως δικαιύχο τον δράστη και τον άλλο τον άνθρωπο για τον οποίο υποτίθεται γινόταν ο έρανος.

Όπως μεταδίδει το trikalavoice, ο δράστης διαχειριζόταν αποκλειστικά και εν αγνοία του άλλου ημεδαπού και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχε κατατεθεί το συνολικό χρηματικό ποσό των –12.922,50- ευρώ, ποσό που δεν χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση οφειλών του ημεδαπού.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -2.110- ευρώ, ως προερχόμενο από τον έρανο και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε νομότυπες κατ΄οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -20.000- ευρώ και διάφορα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα ΠλημμελειοδικώνΤρικάλων. Όπως αποκάλυψε από την Παρασκευή ο νεαρός Τρικαλινός είχε χειροτονηθεί μόλις προ ολίγων ετών από Ιεράρχη που δεν βρίσκεται πια στη ζωή σε Μητρόπολη της Νοτίου Ελλάδος. Επέστρεψε το 2021 σε όμορη Μητρόπολη των Τρικάλων όπου και έλαβε τον δεύτερο βαθμό Ιεροσύνης και τοποθετήθηκε Εφημέριος σε μεγάλο χωριό κοντά στα Τρίκαλα.

Απομακρύνθηκε όμως μέσα σε λίγες μόλις μέρες μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει εναντίον του. Βρήκε καταφύγιο σε άλλη Μητρόπολη της Νοτίου Ελλάδος, όπου μάλιστα του απονεμήθηκε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι απομακρύνθηκε και από εκεί, ενώ προφανώς θα παραπεμφθεί ενώπιον και των εκκλησιαστικών Δικαστηρίων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr