Λέσβος: Ιρανός πρόσφυγας αρίστευσε στις πανελλήνιες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέσβος: Ιρανός πρόσφυγας αρίστευσε στις πανελλήνιες

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει από το μεσημέρι που αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων ο 19χρονος Κούρος Νορμοχαμαντί Μπαιγκί

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει από το μεσημέρι που αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων ο 19χρονος Κούρος Νορμοχαμαντί Μπαιγκί, πρόσφυγας από το Ιράν,  μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης που έγραψε 18.25 μόρια.

Ο Κούρος ήρθε με μία βάρκα τον Αύγουστο του ΄19 στη Μυτιλήνη με την οικογένειά του  και μετά από εξετάσεις έγινε δεκτός στο Πρότυπο Λύκειο. Χωρίς να ξέρει ελληνικά αλλά με πολύ διάβασμα και με τη βοήθεια των καθηγητών του μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα το παιδί αρίστευσε στο σχολείο του και σήμερα μιλά στην κάμερα της ΕΡΤ για τη μεγάλη του χαρά που θα του δοθεί η ευκαιρία να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός. Αρίστευσε σε Μαθηματικά Φυσική και Χημεία και παρά τις μεγάλες δυσκολίες που  αντιμετώπισε με τη γλώσσα αλλά και την δύσκολη περίοδο της καραντίνας που η παρακολούθηση των μαθημάτων ήταν δύσκολη, έγραψε 13 στη Γλώσσα.

Η προσπάθεια του κάθε παιδιού που έγραψε πολύ καλά ή δεν πήγε όπως θα ήθελε, αξίζει της προσοχής. Ωστόσο, η συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύει τη θέληση του 19χρονου Κούρος να τα καταφέρει, αλλά και τη δυνατότητα ένα παιδί με εντελώς διαφορετική κουλτούρα, που δεν γνωρίζει τη γλώσσα, που έζησε μέσα στις απάνθρωπες συνθήκες του ΚΥΤ της Μόριας, να ενσωματωθεί πλήρως στην κοινωνία και να καταφέρει να φτάσει στο στόχο του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr