Οργή για την κακοποίηση γαϊδουριών στην Ύδρα – Σοκαριστικό βίντεο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή για την κακοποίηση γαϊδουριών στην Ύδρα – Σοκαριστικό βίντεο

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν εικόνες από την Ύδρα, οι οποίες κάνουν εδώ και μερικές ώρες τον γύρο των social media, δείχνοντας την κακοποίηση γαϊδουριών.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσίευσε η Εριέττα Κούρκουλου, φαίνονται γαϊδούρια να κουβαλούν βαριά αντικείμενα προκειμένου να τα μεταφέρουν.

View this post on Instagram

A post shared by AnimalRightsGreece (@animalrightsgreece_22)

Οι εικόνες από την Ύδρα έχουν προκαλέσει την οργή χρηστών των social media, οι οποίοι αναδημοσιεύουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο μέσω InstaStories και αναρτήσεων, διερωτώμενοι πότε θα σταματήσει αυτού του είδους η κακοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν περίπου ένα μήνα φιλοζωικά σωματεία, μέσω ανοιχτής επιστολής, ζητούσαν την απαγόρευση χρήσης ιπποειδών για μεταφορές τουριστών και αποσκευών, καθώς και διασκέδαση με άμαξες ως τουριστικό θέαμα.

«Η κακοποίηση χιλιάδων ιπποειδών (αλόγων, μουλαριών και γαϊδουριών) που υποχρεώνονται να εργάζονται ατελείωτες ώρες, μέσα στον ήλιο, κουβαλώντας ανθρώπους και αποσκευές ή σέρνοντας άμαξες, συνήθως σε δύσκολες διαδρομές, συχνότατα με υπερβολικό βάρος, με κακό εξοπλισμό που μεγαλώνει την κακοποίησή τους, συχνότατα μεγάλης ηλικίας ή άρρωστα, αφυδατωμένα και εξαντλημένα, είναι η πραγματικότητα και οδηγεί συχνά σε βαρύτατους τραυματισμούς, αναπηρίες και θανάτους», σημειώνει η ΠΦΠΟ, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μία βάρβαρη, αχρείαστη πλέον, παρωχημένη πρακτική και εν τέλει καταφανή κακοποίηση. Μία πρακτική ανεπίτρεπτη για συναισθανόμενα όντα, που έχουν δικαίωμα σε μία φυσιολογική ζωή».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr