ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις στο θάνατο της Μαλένας – Έρευνα για την πιθανότητα πρόκλησης λευχαιμίας

Πάτρα: Οι έμπειροι ιατροδικαστές, όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές, δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τις παλιές ιατροδικαστικές εκθέσεις.
Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις στο θάνατο της Μαλένας – Έρευνα για την πιθανότητα πρόκλησης λευχαιμίας

Σημαντικά ευρήματα για τα αίτια θανάτου της Μαλένας Δασκαλάκη φαίνεται πως προκύπτουν από τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού που έχασε τη ζωή του το 2019, σε ηλικία 3,5 ετών.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών περιμένουν την ολοκλήρωση της μεγάλης έρευνας στα κινητά, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα tablet της κατηγορούμενης, το νέο πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και τις νέες καταθέσεις, μέσα στις επόμενες ημέρες, από 15 γιατρούς και νοσηλευτές.

Η ιατροδικαστής, Ουρανία Δημακοπούλου, μίλησε στην εκπομπή «Live News» στο MEGA, αναφορικά με τις ομοιότητες στους θανάτους της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, εξηγώντας πως και τα δύο παιδιά εμφάνιζαν μία κλινική εικόνα που οι γιατροί θεωρούσαν πως θα είχε καλή έκβαση, ωστόσο απεβίωναν.

Οι γιατροί μάλιστα δεν είχαν ενημερώσει τους γονείς πως επίκειται θάνατος ή πως μπορεί να υπάρχει ενδεχόμενο αυτού.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να προκληθεί μία μορφή καρκίνου με την παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης, η ιατροδικαστής απάντησε πως θα πρέπει να διερευνηθεί και η πιθανότητα χορήγησης κάποια ουσίας που θα μπορούσε να δράσει ως τοξίνη, ως δηλητήριο στον οργανισμό, και να προκαλέσει τη λευχαιμία.

«Η αναισθησία και ό,τι έχει σχέση με την αναισθησία, υπάρχουν μελέτες που λένε πως εμποδίζει πολυάριθμες ανοσολογικές λειτουργίες», τόνισε η κ. Δημακοπούλου.

Επισήμανε πως η Μαλένα δεν είχε εμφανίσει τα ίδια επεισόδια με τη Τζωρτζίνα, καθώς για να προκληθεί κάποιο επεισόδιο πρέπει ο ρυθμός χορήγησης και η ποσότητα να είναι συγκεκριμένες, γιατί πρόκειται και για δύο διαφορετικά προφίλ παιδιών.

Να σημειωθεί πως ο 30χρονος πατέρας των κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης, είναι πολύ πιθανό να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση τις επόμενες μέρες, μαζί με την Χριστίνα Τσάκωνα που διενήργησε τη νεκροψία στα Μαλένα και την συνάδελφό της, Αγγελική Τσιόλα, που υπέγραψε την ιατροδικαστική εξέταση της Ίριδας.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ