«Ψηλά- ψηλά»: Ρίγος συγκίνησης από τα λόγια της μητέρας του Σμηναγού Τσιτλακίδη- Ολοκληρώθηκε η κηδεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ψηλά- ψηλά»: Ρίγος συγκίνησης από τα λόγια της μητέρας του Σμηναγού Τσιτλακίδη- Ολοκληρώθηκε η κηδεία

Στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Γρανίτη Νευροκοπίου στη Δράμα έφτασε περίπου στις 11:30 το πρωί το φέρετρο του κυβερνήτη του Φάντομ που έπεσε και οδήγησε στον θάνατο τον ίδιο και τον συγκυβερνήτη Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος κηδεύτηκε χθες.

Oλοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία για τον αδικοχαμένο σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Γρανίτη Νευροκοπίου στη Δράμα έφτασε περίπου στις 11:30 το πρωί το φέρετρο του κυβερνήτη του Φάντομ που έπεσε και οδήγησε στον θάνατο τον ίδιο και τον συγκυβερνήτη Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος κηδεύτηκε χθες.






Οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν το φέρετρο του πιλότου που ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία με χειροκροτήματα. Το φέρετρο είχαν στα χέρια τους συνάδελφοι του Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Τους επικήδειους για τον κυβερνήτη του Φάντομ εκφώνησαν ο αδερφός του και ο συνάδελφός του που προπορευόταν μπροστά από το φέρετρο, κρατώντας το πηλήκιό του και το ξίφος του άτυχου σμηναγού. Αυτός θα ήταν και ο κουμπάρος στον γάμο που ετοιμαζόταν να κάνει ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης με την αγαπημένη του, Μαρία.

Μετά την εξόδιο ακολουθία το φέρετρο του Ευστάθιου Τσιτλακίδη θα μεταφερθεί πεζή στο κοιμητήριο του Γρανίτη για να πραγματοποιηθεί η ταφή.

Τραγικά πρόσωπα είναι οι γονείς του αδικοχαμένου πιλότου και η αρραβωνιαστικιά του.

Νωρίτερα, η μητέρα του κοιτούσε συνεχώς τον ουρανό και το μόνο που έλεγε ήταν «ψηλά ψηλά».

Λίγα λεπτά αργότερα μετά τη μητέρα του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στην εκκλησία έφτασε υποβασταζόμενη και σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και η αρραβωνιαστικιά του άτυχου σμηναγού, Μαρία η οποία κρατούσε σφιχτά στα χέρια της μια κοινή φωτογραφία με τον Στάθη Τσιτλακίδη.

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας παρευρίσκονται σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης, Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Πολλά είναι τα στεφάνια που έχουν σταλεί στην εκκλησία των Ταξιαρχών στη μνήμη του Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Μεταξύ αυτών που απέστειλαν στεφάνια είναι και η οικογένεια του πιλότου Γεωργίου Μπαλταδώρου. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, σκοτώθηκε τον Απρίλιο του 2018 στην Σκύρο.

Ξεχωρίζει όμως και το στεφάνι της αρραβωνιαστικιάς του άτυχου σμηναγού, Μαρίας, το οποίο γράφει: «Για τον ήρωά μου», όπως και αυτό του νονού του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του δημάρχου Νευροκοπίου έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος προκειμένου σήμερα οι κάτοικοι να μπορέσουν να δώσουν το «παρών» στην τελετή αποχαιρετισμού του αδικοχαμένου πιλότου. Κλειστά είναι και τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Όλο το χωριό είναι στα «λευκά», ενώ χιονίζει από το πρωί και έτσι οι συνθήκες για την κηδεία είναι δύσκολες. Το προαύλιο της εκκλησίας ήταν στρωμένο με χιόνι, ενώ οι σημαίες είναι μεσίστιες σε όλο το χωριό, σε όλα τα δημοτικά κτίρια. Ωστόσο, εργαζόμενοι του Δήμου έχουν φροντίσει να καθαρίσουν το προαύλιο πριν την κηδεία.

Η οικογένεια του Στάθη Τσιτλακίδη αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει 1.000 μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους παρευρεθούν στην τελετή.

Αυτή η συμβολική κίνηση υποδηλώνει ότι ο 31χρονος πιλότος δεν πρόλαβε να παντρευτεί όπως σχεδίαζε και έχουν καλέσει συγγενείς, φίλους αλλά και όσους βρίσκονται στην κηδεία σε έναν «διαφορετικό γάμο» του αδικοχαμένου παιδιού τους.

Είναι μια κίνηση που συνηθίζεται σε πολλά και διαφορετικά μέρη της χώρας όταν φεύγει ξαφνικά ένας νέος άνθρωπος.

ΙΝGR

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr