Ρεπορτάζ evima.gr: Άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης στην Χαλκίδα – Για φαγητό, καφέ και ποτό με sms 6
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεπορτάζ evima.gr: Άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης στην Χαλκίδα – Για φαγητό, καφέ και ποτό με sms 6

Η εστίαση επιστρέφει ύστερα από έξι μήνες και κάποιοι δεν… κρατιούνταν για να πιούν επιτέλους τον πρώτο καφέ της ημέρας στην Εύβοια, στο αγαπημένο τους μαγαζί.

Έξι μήνες μετά το λουκέτο λόγω κορονοϊού, η εστίαση ανοίγει ξανά σήμερα (03.05.2021) για να κάνει τη δική της Ανάσταση.

Όλα θα γίνονται με αυστηρούς όρους και μέτρα. Σε κάθε μαγαζί τα τραπέζια πρέπει να έχουν αποστάσεις ανάμεσά τους. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες αλλά ούτε και η μουσική, κάτι που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους ανθρώπους της εστίασης.

Το evima.gr βρέθηκε στην καρδιά του Νόμου, την όμορφη Χαλκίδα όπου, τα εστιατόρια και καφέ όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες, λειτουργούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους και οι πολίτες που θα επιλέξουν να βρεθούν στη νέα… πρεμιέρα της εστίασης θα πρέπει να στείλουν 6 στο 13033 και να μείνουν στα μαγαζιά έως τις 22:30.

Τα μαγαζιά της εστίασης σε όλο το Νομό θα πρέπει να κλείνουν στις 22:45 αφού (από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα) η απαγόρευση της κυκλοφορίας αρχίζει στις 23:00.

Οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα της εστίασης

Θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο

β) Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών

γ) Μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους παρακάτω υγειονομικούς όρους:

– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

– Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

– Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

– Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων (0.90εκ εάν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα μεταξύ των τραπεζιών, 1.20εκ εάν παρεμβάλλεται στην πλευρά του ενός εκ των 2 τραπεζιών καρέκλα και 1.80εκ εάν παρεμβάλλονται στις πλευρές και των 2 τραπεζιών καρέκλες)

– Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

– Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

– Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

– Λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr