Ρεπορτάζ evima.gr: Πήρε «ανάσα» η εστίαση – «Βούλιαξαν» τα μαγαζιά της Χαλκίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεπορτάζ evima.gr: Πήρε «ανάσα» η εστίαση – «Βούλιαξαν» τα μαγαζιά της Χαλκίδας

Οι Ευβοιώτες εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και έκαναν βόλτα στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας το πρωί της Κυριακής.

Δεκάδες Ευβοιώτες και όχι μόνο… βρέθηκαν από το πρωί της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου, στην παραλία απολαμβάνοντας τον καλό καιρό που επικρατεί στη Χαλκίδα.

Οι  πολίτες ήταν χωρισμένοι σε παρέες των πολλών ατόμων ενώ οι περισσότεροι από αυτούς τηρούσαν τα μέτρα, φορώντας την μάσκα τους αλλά και κρατώντας στα χέρια τους τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για να εισέλθουν στα καταστήματα εστίασης της Χαλκίδας, τα οποία πήραν μια βαθιά ανάσα τις τελευταίες δύο ημέρες, καθώς ο κόσμος άρχισε ξανά να βγαίνει μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση.

Συγκεκριμένα μετά από ένα μήνα η διασκέδαση βρήκε ξανά τους παλιούς της ρυθμούς, με τη μουσική να παίζει κανονικά πια στα μαγαζιά, τα οποία δεν χρειάζεται να κλείσουν αναγκαστικά στις 12 το βράδυ. Βέβαια, υπάρχει ένα βασικό μέτρο που παραμένει. Αυτό της απαγόρευσης των ορθίων στα μαγαζιά.

Ποια μέτρα ισχύουν ακόμα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

  1. Διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μεταφοράς, αλλά και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους για όλους – εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
  2. Πληρότητα 10% στα γήπεδα
  3. Απαγορεύονται οι όρθιοι στην εστίαση

Ποια μέτρα ισχύουν μόνο για ανεμβολίαστους

  • Οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εισέλθουν σε κανέναν κλειστό χώρο. Για παράδειγμα, τα σινεμά και θέατρα είναι με 100% πληρότητα όμως μόνο για εμβολιασμένους, ενώ στην εστίαση μπορούν να καθίσουν μόνο στους ανοιχτούς χώρους με την επίδειξη αρνητικού rapid.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση των ειδικών την περασμένη Τετάρτη δεν ελήφθη απόφαση για περαιτέρω χαλάρωση στα υπάρχονται μέτρα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr