Σχεδόν εξ επαφής πυροβόλησαν τον Μπάμπη – Τα δεδομένα για το έγκλημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν εξ επαφής πυροβόλησαν τον Μπάμπη – Τα δεδομένα για το έγκλημα

Οι πυροβολισμοί προέρχονται από κυνηγετικό όπλο.

Πυροβολισμούς από κοντινή απόσταση στην πλάτη, στα χέρια και στα πόδια δέχτηκε ο 31χρονος Μπάμπης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα νεκρός σε απόμερη περιοχή έξω από το Μεσολόγγι.

Αυτό προκύπτει από την πρώτη μακροσκοπική εξέταση του πτώματος, το οποίο επιχειρήθηκε να εξαφανιστεί μέσα σε βαλτώδη περιοχή.

Οι πυροβολισμοί προέρχονται από κυνηγετικό όπλο.

Η σορός βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, ενώ τα τραύματα εκτός από την καραμπίνα προέρχονται και από δαγκωματιές ζώων.

Οι Αρχές θα επιχειρήσουν να πάρουν δείγμα γενετικού υλικού από τα νύχια του Μπάμπη, σε μία προσπάθεια ταυτοποίησης με το dna του κατηγορουμένου.

Τρία είναι τα βασικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση τα επόμενα 24ωρα.

Με ποιο όπλο πυροβολήθηκε ο Μπάμπης και που βρίσκεται αυτό;

Ο 31χρονος εγκαταλείφθηκε μετά τη δολοφονία του εξ αρχής στο σημείο όπου βρέθηκε σήμερα ή μεταφέρθηκε εκεί και σε δεύτερο χρόνο;

Ο κρεοπώλης είχε συνεργό;

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι χρειάζονται τουλάχιστον δύο άτομα για τη μεταφορά ενός πτώματος ενήλικα με το σωματότυπο του Μπάμπη.

Σημειώνεται ότι ένα από τα σενάρια είναι η δολοφονία του 31χρονου να έγινε μετά από διαπληκτισμό για τα χρήματα που χρωστούσε ο κρεοπώλης στο θύμα.

Πώς βρήκε τον νεκρό Μπάμπη ο εκπαιδευμένος σκύλος

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται την Κυριακή όταν ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος έκανε κινήσεις που υποδείκνυαν το συγκεκριμένο σημείο.

Ο έμπειρος σκύλος στις συγκεκριμένες έρευνες έδωσε ουσιαστικά ένα πρώτο στίγμα για το που βρίσκεται η σορός.

Οι έρευνες επαναλήφθηκαν και σήμερα με το σκυλί να υποδεικνύει και πάλι το ίδιο σημείο αυτή τη φορά ακόμα πιο έντονα.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι είναι εμφανές από την αυτοψία στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα ότι ο δράστης ή οι δράστες επιχείρησαν να κρύψουν τον δολοφονημένο Μπάμπη.

Βρήκαν πέτρες και άλλα βαριά αντικείμενα και τα τοποθέτησαν πάνω από το πτώμα, προσπαθώντας να το κρύψουν κάτω από το νερό.

Το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί ωστόσο μύρισε τη σορό και έτσι επετεύχθη ο εντοπισμός της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μπάμπης δεν ήταν δεμένος.

Ο δράστης επιχείρησε να τον βυθίσει στο νερό με βαριά αντικείμενα.

Το μισό πτώμα ήταν εκτός νερού και το άλλο μισό εντός.

Στο σημείο υπάρχουν πολλά ζώα, ενώ επικρατεί φοβερή υγρασία.

Η αναγνώριση έγινε εξ αρχής από τα ρούχα.

Οι αστυνομικοί αναζητούν το όπλο που εκτιμάται ότι είχε πάνω του ο δράστης.

Από το συγκεκριμένο σημείο είχαν περάσει ξανά άνθρωποι που συμμετείχαν στις έρευνες, ωστόσο, ήταν αδύνατο χωρίς τη βοήθεια σκύλου να αντιληφθεί κάποιος τη σορό.

Στο σημείο πήγε η οικογένεια του 31χρονου που επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τον Μπάμπη. Στο σημείο έφτασε και ο ιατροδικαστής που έκανε αυτοψία και αναμένεται να εξετάσει τη σορό για να αντλήσει πληροφορίες για το πως έγινε το έγκλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ένα στοιχείο που είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον κρεοπώλη. Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός και το σημείο που σταμάτησαν να εκπέμπουν σήμα τα δύο κινητά (του κρεοπώλη και του θύματος) ταυτίζονται.

Τέλος, συνεχίζονται οι έρευνες για το όπλο καθώς δεν αποκλείεται να έχει απορριφθεί κοντά στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα.

Κατέρρευσε η μητέρα του 31χρονου

Με μια κραυγή αντέδρασε, το απόγευμα της Δευτέρας (22/01), η μητέρα του Μπάμπη Κούτσικου όταν έμαθε ότι εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου στο Μεσολόγγι και, συγκεκριμένα, στον Κάμπο Ευηνοχωρίου.

Η μητέρα του 31χρονου έμαθε την τραγική είδηση ενώ ήταν απευθείας σύνδεση σε εξέλιξη με την εκπομπή «Live News» του MEGA και αναφώνησε τρεις λέξεις: «Το παιδί μου!».

Οι φίλοι και οι συγγενείς του Μπάμπη Κούτσικου βρίσκονται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου, όπου συνεχίζεται η μαραθώνια απολογία του 50χρονου κρεοπώλη.

IEIDISEIS

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr