Σε ποιους ανεμβολίαστους θα σταλεί SMS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιους ανεμβολίαστους θα σταλεί SMS

Τι είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι ότι εκκρεμεί επ' αυτού μια υπουργική απόφαση.

Για την αποστολή SMS σε πολίτες ανεμβολίαστους έναντι του κορονοϊού, προκειμένου να εμβολιαστούν, μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι ότι εκκρεμεί επ’ αυτού μια υπουργική απόφαση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι είναι απόφαση του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες. Όπως εξήγησε, λόγω και των κανόνων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, «SMS θα σταλούν μόνο σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και κατά κανόνα είχαν κλείσει κάποιο ραντεβού για εμβολιασμό, που δεν υλοποιήθηκε».

«Στην άυλη συνταγογράφηση είναι εγγεγραμμένοι περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες, από τους οποίους περίπου 450.000 δεν έχουν εμβολιαστεί. Σε αυτούς, στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, θα γίνει μια υπόμνηση μέσω SMS», διευκρίνισε ο κ. Γεωργαντάς.

«Δεν θα είναι καθημερινή αυτή η ενημέρωση, θα έχει μια περιοδικότητα. Θα είναι ένα υπενθυμιστικό μήνυμα για την υγεία του ιδίου και του συνόλου, μόνο καλό θα κάνει», σημείωσε και τόνισε ότι ακόμη και 1-2 στους 5 που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν παρακινηθεί από τα SMS, μόνο όφελος θα υπάρξει.

Γεωργαντάς για τρίτη δόση εμβολίου
Όσον αφορά σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «εντός διμήνου από την πρώτη δόση, έχουν δικαίωμα για τη δεύτερη δόση. Θα έρθει και σε αυτούς υπενθυμιστικό μήνυμα».

Για όσους έχουν κάνει δύο δόσεις, σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «ήδη αποστέλλονται SMS σε όσους είναι άνω των 50 ετών. Με το SMS υπενθυμίζεται η δυνατότητα να γίνει η τρίτη, η λεγόμενη αναμνηστική δόση του εμβολίου, έναντι του κορωνοϊού. Ισχύει το ίδιο και για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr