Στη δίνη της ακρίβειας και οι τηγανητές πατάτες!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη δίνη της ακρίβειας και οι τηγανητές πατάτες!

Αυξήσεις και στα τηγανητά προκαλεί η άνοδος της τιμής του ηλιελαίου

Αυξήσεις και στα τηγανητά προκαλεί η άνοδος της τιμής του ηλιελαίου με βασικά τρόφιμα να επηρεάζονται όπως τηγανητές πατάτες, τηγανητά καλαμαράκια κ.α.

Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία ειναι ήδη ορατές σε καταστήματα εστίασης και σουβλατζίδικα, καθώς το χέρι μπαίνει αρκετά βαθιά στην τσέπη όταν έρχεται ο λογαριασμός, ιδίως εάν η παραγγελία περιελάμβανε τηγανητά.

Η έλλειψη του ηλιέλαιου και η αύξηση της τιμής του, έχει οδηγήσει τους επιχειρηματίας στην απόφαση να ανεβάσουν τις τιμές σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς από 14 ευρώ που έπαιρναν τα 10 λίτρα, πλέον το αγοράζουν στα 36.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα που παρουσίασε το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών, όπου η ιδιοκτήτρια μίας ταβέρνας αποκάλυψε πως από 3 ευρώ, έχει πάει την τιμή της τηγανητής πατάτας στα 4 ευρώ. Κοινώς υπήρξε μία αύξηση της τάξεως του 33%, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και νέες αυξήσεις τις επόμενες μέρες.

Για αυτό και αρκετοί έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν τις τηγανητές πατάτες με πατάτες φούρνου, πατατοσολάτα και σκορδαλιά, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr