Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του σκύλου που τον είχε ανεβάσει στην οροφή του αυτοκινήτου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του σκύλου που τον είχε ανεβάσει στην οροφή του αυτοκινήτου

Οι εικόνες τραβήχτηκαν σ’ ένα χωριό του δήμου Σοφάδων της Καρδίτσας.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο οποίος μάλιστα, συνελήφθη μετά τη μήνυση που υπεβλήθη εναντίον του για παράβαση του νόμου περί ευζωίας ζώων συντροφιάς μίλησε στο mega.

«Είναι δικός μου ο σκύλος και δεν το αναιρώ, τον έχω πάρει από κουταβάκι και τον έχουμε βρει μέσα σε ποτάμι. Αυτό το σκυλάκι ήταν παρατημένο και ήταν πεταμένο. Αυτό το σκυλάκι είναι μαζί μας τα τελευταία 12 -13 χρόνια, είναι γέρος πλέον. Θα το δείτε πώς πίνει νερό από την βρύση μόνο του, θα το δείτε πώς κάθετε και με κοιτάει, πώς πίνει νερό από τα χέρια μου. Το ζωάκι το γνωρίζουν οι συγχωριανοί μου και οι φίλοι μου, ξέρουν ότι το ζωάκι το αγαπάω» δηλώνει ο ιδιοκτήτης του τετράποδου.

Το αυτοκίνητο οδηγεί ο πατέρας του ιδιοκτήτης του σκύλου. Ο Άρης είναι μαζί τους από κουτάβι.

«Θα λυθούν όλα στο δικαστήριο. Θα πάμε στο δικαστήριο και εγώ εκεί θα αποδείξω πράγματα για τον σκύλο μου. Θα δείξω φωτογραφίες με το ζωάκι μου και τότε θα καταλάβουν πολλοί, πώς συμπεριφέρομαι στον «δεύτερο γιο του πατέρα μου». Θα δείξω πώς ακριβώς είναι και πώς συμπεριφέρεται αυτό το σκυλί. Να ζητήσουν συγγνώμη και από τον πατέρα μου και τον Άρη» συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης.

Ένας περαστικός στο χωριό της Καρδίτσας, ανοίγει το κινητό του και αρχίζει να καταγράφει.

Στο βίντεο φαίνεται ο Άρης, ο σκύλος στην οροφή του λευκού αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο κινείται. Ο σκύλος φαίνεται ότι προσπαθεί να κρατηθεί όρθιος.

Οι θεατές ακούγονται να το διασκεδάζουν. Γελούν. Μάλιστα, κρίνουν ότι είναι τόσο ξεκαρδιστικό που αξίζει τον κόπο να το δουν κι άλλοι.

Γι’ αυτό και το ανεβάζουν στο διαδίκτυο. Λίγες ώρες μετά, αστυνομικοί εντοπίζουν τον ιδιοκτήτη του σκύλου και τον συλλαμβάνουν.

«Δεν σκέφτεται κανείς με κοινή λογική ότι με μισό φρενάρισμα και με δέκα να πηγαίνεις, το σκυλί θα πέσει από το αμάξι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα σπάσει κανένα πόδι, στην χειρότερη θα σκοτωθεί και θα σκοτώσει μαζί του και όλους τους υπόλοιπους;» λέει η διευθύντρια της ακαδημίας Zero Stray Academy, Σταματίνα Σταματάκου.

«Τον έχουν από κουτάβι»

Η εικόνα αυτή, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια πολλών χρηστών του διαδικτύου, με τη μνήμη να επαναφέρει την κακοποίηση της γάτας στην Αιδηψό.

«Οι κακοποιήσεις στην Ελλάδα είναι φρικτές και καθημερινές, τουλάχιστον βλέπουμε ότι ο υπουργός προστασίας του πολίτη είναι αποφασισμένος με συνέπεια να συνεχίσει στην ίδια σκληρή γραμμή» αναφέρει η κ. Σταματάκου.

Από τη πλευρά του, ο δήμαρχος της περιοχής, δίνει μία εντελώς διαφορετική εξήγηση.

«Ο άνθρωπος αυτός είναι ζωόφιλος. Το σκυλί αυτό το έχει 15 χρόνια και το έχει μόνιμα συνοδό του. Δηλαδή, βγαίνει στα καφενεία στο χωριό του, το έχει στο αυτοκίνητο, μπαίνει, βγαίνει, πάει στα χωράφια του με το σκυλί, πάει στο σπίτι με το σκυλί, πάει στα καταστήματα με το σκυλί, το σκυλί δηλαδή, έχει εξοικειωθεί τόσα χρόνια μαζί του και τον συνοδεύει παντού… είναι η συντροφιά του. Είναι η φιγούρα του χωριού, δηλαδή, με το σκυλί. Είναι το αντίθετο εντελώς από αυτό που βγαίνει» δήλωσε ο δήμαρχος Σοφάδων Καρδίτσας, Αθανάσιος Σκάρλος.

Για την υπόθεση έχει οριστεί δικάσιμος, στην οποία, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκύλου θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις στους αρμόδιους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr