Τραγωδία στο Γυμνού: Φριχτός θάνατος για τρεις τεχνικούς – Νέα στοιχεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στο Γυμνού: Φριχτός θάνατος για τρεις τεχνικούς – Νέα στοιχεία

Βυθίστηκε στο πένθος η Εύβοια, με τον θάνατο των τριών εργαζόμενων, που έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών.

Αδιανόητη τραγωδία  έγινε περίπου στις 2 το μεσημέρι  της Πέμπτης στο Γυμνό  Ερέτριας, όπου τέσσερα μέλη συνεργείου του Άκτωρα, που συνεργαζόταν με τον ΔΕΔΔΗΕ χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ άλλαζαν κολώνα της ΔΕΗ. Οι τρεις εργαζόμενοι είναι νεκροί, ενώ ο συνάδελφός τους είναι  τραυματισμένος. 

Για το θέμα αυτό μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος της ομοσδπονδίας ηλεκτρολόγων Ελλάδας, Αλέκος Φλέγγας και ο κάτοικος Γυμνού Ευβοίας και αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας, Γεώργιος Λάμπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα από το θανατηφόρο συμβάν, ο ένας εκ των τεχνικών κρεμόταν φλεγόμενος «σα λαμπάδα» από την κολώνα, ενώ οι υπόλοιποι ήταν σκοτωμένοι στο δρόμο.

Ο κ. Φλέγγας υποστήρξε ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει 12 θανατηφόρα ατυχήματα ηλεκτρολόγων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά τις εργασίες δεν είχε γίνει διακοπή ρεύματος και, όπως είπε, υπάρχει ευθύνη γι’ αυτό. «Θα αποκαλυφθεί αν κάποιοι από τους τεχνικούς είχαν τις σχετικές άδειες και πόσο έμπειροι ήταν», σχολίασε.

Τις ευθύνες τις καταλογίζει στον εργοδηγό, ενώ τόνισε πως τα αίτια θα διερευνηθούν.

Μάλιστα αποκάλυψε πως πολλές φορές ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προσλαμβάνει ειδικευμένους, αντιθέτως η εκπαίδευση γίνεται πάνω στις κολώνες.

«Η ηλεκτροπληξία είναι η δεύτερη αιτία ατυχήματος και θανάτου στην Ελλάδα», κατέληξε.

Οι τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα

Όπως έγινε γνωστό, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τρεις συλλήψεις ανθρώπων που πιθανόν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το δυστύχημα. Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και τις πρόκλησης σωματικών βλαβών συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι για το τραγικό δυστύχημα στην Εύβοια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έχει προσαχθεί ένας εργοδηγός, ένας μηχανικός αλλά και η επιβλέπουσα του έργου και το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Θυμίζουμε πως οι άτυχοι άνδρες ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο, που είχε αναλάβει το έργο της υπογειοποίησης στην περιοχή. Από το πρωί της Πέμπτηςυπήρχε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο σημείο και οι άτυχοι εργάτες αφότου ήρθε το ρεύμα συνέχισαν υπό χαμηλή τάση να εργάζονται και συνέβη το μοιραίο, όπως αναφέρουν πολίτες της περιοχής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr