Βόρεια Εύβοια: Να γίνουν αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις των ρητινοκαλλιεργητών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Να γίνουν αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις των ρητινοκαλλιεργητών

Επιστολή στον υπουργό περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Αμυρά απέστειλε το σωματείο ρητινοκαλλιεργητών δασεργατών Εύβοιας

Το πάγιο αίτημα της μετροπής των συμβάσεων του εποχικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου επανέφερε το Σωματείο ρητινοκαλλιεργητών δασεργατών Εύβοιας με επιστολή του στον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Αμυρά.

«Κ. Υφυπουργέ, κ. Διευθυντά,

Όπως είναι γνωστό, τα Δασαρχεία Λίμνης και Ιστιαίας τα τελευταία χρόνια βρίσκονται υποστελεχωμένα  με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να φέρουν εις πέρας την διαχείριση των δασών της Βόρειας Εύβοιας.

Αυτή τη στιγμή στο Δασαρχείο Λίμνης και Ιστιαίας καλύπτονται κάποιες θέσεις από 5 δασολόγους και 3 διοικητικούς (Λίμνη) και 1 δασολόγο, 1 δασοπόνο και 1 διοικητικό (Ιστιαία) ,  με εποχιακές συμβάσεις, οι οποίες κοντεύουν να φτάσουν στο τέλος τους. Αυτό θα φέρει ακόμα μεγαλύτερα κενά στο ήδη υποστελεχωμένα δασαρχεία. Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στην Διεύθυνση Δασών Χαλκίδας που καλύπτεται από 1 δασολόγο με 8 μήνη σύμβαση.

Επαναφέρουμε το πάγιο αίτημα μας για την στελέχωση των δασαρχείων με το απαραίτητο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό στο ύψος των αναγκών της περιοχής και στην προκειμένη περίπτωση μετατροπή των συμβάσεων  των εποχικών σε Δασαρχείο Λίμνης, Ιστιαίας και Διεύθυνση Δασών Χαλκίδας σε αορίστου χρόνου. Ειδικά τώρα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές η ανάγκη είναι ακόμα μεγαλύτερη ώστε να επιτευχθεί η σωστή διαχείριση, για την αναγέννηση και προστασία των δασών».

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr