ΔΥΠΑ: Νέο επίδομα εργασίας 300 ευρώ – Πώς θα δίνεται και σε ποιους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Νέο επίδομα εργασίας 300 ευρώ – Πώς θα δίνεται και σε ποιους

Το νέο επίδομα εργασίας θα αρχίσει να δίνεται από το τέλος του έτους

Το μισό επίδομα ανεργίας παράλληλα με τον μισθό από την εργασία που βρήκαν, εφόσον την βρήκαν κατά την περίοδο της επιδότησης του από τον ΟΑΕΔ, θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του νέου επιδόματος ανεργίας από τη ΔΥΠΑ.

Το παραπάνω θα ισχύσει από τέλος του χρόνου και παράλληλα οι μακροχρόνια άνεργοι- άνω των 5 ετών εγγραφής- θα λάβουν ένα εφάπαξ επίδομα εργασίας, ύψους 300 ευρώ, που θα δοθεί σε όσους συναινέσουν να καταρτιστεί Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Το επίδομα αυτό δίνεται μία μόνο φορά και εφόσον ο άνεργος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές.

Σημειώνεται πάντως πως ενεργοποιείται η διαγραφή από το μητρώο της ΔΥΠΑ για δύο χρόνια σε όσους αρνηθούν τρεις προσφερόμενες θέσεις εργασίας ή πρόγραμμα κατάρτισης.

Επίσης, όσοι έχουν εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ έχουν ένα «κόφτη». Θα παραμένει στο μητρώο, αλλά θα χάνει άλλες παροχές. Όπως Κοινωνικό Τουρισμό, μοριοδοτήσεις και άλλα.

Η εγγραφή στο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ γίνεται με αίτηση του ανέργου που αναζητά εργασία.

Η Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ διασυνδέεται με το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ και με τη διασύνδεση αυτή επιβεβαιώνεται ότι ο κάτοχός της είναι εγγεγραμμένος σ’ αυτό, ή και ότι είναι δικαιούχος επιδομάτων, παροχών και βοηθημάτων από τη ΔΥΠΑ.

Μπορεί να παρέχεται υπό μορφή ψηφιακής εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα ή κάρτας που περιέχει επεξεργαστή, ο οποίος επιτρέπει την επιβεβαίωση της ισχύος της, ή με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ