«Καλάθι νοικοκυριού»: Ποια είδη προστίθενται για τα Χριστούγεννα και τι θα γίνει με το καλάθι στα παιχνίδια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καλάθι νοικοκυριού»: Ποια είδη προστίθενται για τα Χριστούγεννα και τι θα γίνει με το καλάθι στα παιχνίδια

Στο «καλάθι του νοικοκυριού» προστίθενται νέα είδη ένεκα των γιορτών ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και ποιες από τις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών θα συμμετέχουν στον αντίστοιχο θεσμό για παιδικά προιόντα.

Εορταστικό καλάθι και με παιχνίδια ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, για τους μικρούς καταναλωτές και με βάση αυτό, εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμενεται να έχουν οι σχετικές αποφάσεις για το πως θα κινηθούν ως προς τις τιμές και τις προσφορές τους τα καταστημάτων που πωλούν παιχνίδια

Η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει από τις 14 Δεκεμβρίου και θα ανακοινωθεί μαζί με το «καλάθι» στα σούπερ μάρκετ, το οποίο θα περιέχει, μεταξύ άλλων, και χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Όπως και το «καλάθι του νοικοκυριού» σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα συμμετοχής των επιχειρήσεων.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, δεν θα περιέχονται όλα τα παιχνίδια, αλλά εκπαιδευτικά, παζλ, επιτραπέζια, διαδραστικά και άλλα.

Αυτή είναι μια από τις βασικές διαφορές μεταξύ των «καλαθιών», αφού τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωτικό να συμμετέχουν όσες αλυσίδες έχουν τζίρο πάνω από 90 εκατ. ευρώ.

Έτσι, αναμένεται να ανακοινωθεί και ποιες από τις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών θα συμμετέχουν.

Εορταστικό καλάθι: Ποια προϊόντα θα περιέχει από 14/12

Στο «καλάθι του νοικοκυριού» θα προστεθούν για τις γιορτές μοσχάρι, σοκολάτες, μελομακάρονα και άλλα παραδοσιακά γλυκίσματα των εορτών (κουραμπιέδες, τσουρέκια, βασιλόπιτες). Η προσπάθεια εστιάζεται στο να ενταχθούν για δύο εβδομάδες τα συγκεκριμένα προϊόντα και έτσι να καλύψουν σχεδόν όλη την εορταστική περίοδο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr