Κόκκινα Δάνεια: Η βεβαίωση- «ασπίδα» για τους οφειλέτες στην Εύβοια και οι προϋποθέσεις για να την λάβετε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόκκινα Δάνεια: Η βεβαίωση- «ασπίδα» για τους οφειλέτες στην Εύβοια και οι προϋποθέσεις για να την λάβετε

Ύστατο μέτρο ανακούφισης για τους πολίτες με δάνεια και οικονομικά χρέη στην Εύβοια, τα οποία συσσωρεύονται σε υπέρογκα ποσά

Καθώς κάτω από την «δαμόκλειο» σπάθη των κόκκινων δανείων βρίσκεται πλήθος πολιτών στην Εύβοια με τον φόβο να δουν να «βγαίνει στο σφυρί» η περιούσια τους, ακόμη κι αν αυτή πολλές φορές αποτελεί την πρώτη τους κατοικία να ελλοχεύει συνεχώς, η βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη, αποτελεί νόμο- ασπίδα στους πλειστηριασμούς.

Η βεβαίωση αποκτάται μέσω του www.gov.gr  από τον εκάστοτε οφειλέτη ή εξουσιοδοτημένο σύμβουλο του και δίνεται κατόπιν των προϋποθέσεων της κήρυξης πτώχευσης και της διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους.

Αναλυτικότερα, γίνεται είσοδος στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, εκδίδεται βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη η οποία αποδεικνύει ότι πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις του Νόμου.

Αφού συμπληρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία, η αίτηση συνυπογράφεται από τον σύζυγο ή τον συμβίο και από τα εξαρτώμενα μέλη του αιτούντος ή τους νόμιμους αντιπροσώπους τους, εφόσον υπάρχουν.

Η βεβαίωση δίνει την δυνατότητα να διεκδικηθεί κρατική επιδότησης  έως 80% της δόσης του στεγαστικού δανείου της κύριας κατοικίας των ευάλωτων οφειλετών με ποσό από 70 έως 210 ευρώ το μήνα για διάστημα 15 μηνών.

Παράλληλα δίνει την δυνατότητα αναστολής μέτρων όπως πλειστηριασμοί, εξώσεις και κατασχέσεις των πιστωτών για την κύρια κατοικία.

Η βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη αναμφισβήτητα αποτελεί ένα ύστατο μέτρο ανακούφισης για τους πολίτες με δάνεια και οικονομικά χρέη τα οποία συσσωρεύονται σε υπέρογκα ποσά που καθώς οι οφειλέτες αδυνατούν να αποπληρώσουν, τείνουν να διογκώνονται από τόκους και επιπρόσθετες χρεώσεις και καθίσταται ακόμη δυσκολότερο να αποπληρωθούν καθώς ο τρόπος λειτουργίας των πιστωτικών ιδρυμάτων και των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων δεν βοηθά στη σύναψη νέων συμφωνισμών.

Ως αποτέλεσμα είναι συχνά αδύνατο να υπάρξει διακανονισμός χρεών και τελική αποπληρωμή με τους πολίτες να βρίσκονται εν τέλει δέσμιοι σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατικών κωλυμάτων

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr