ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Εύβοια: Στο τραπέζι η οι εκκενώσεις χωριών – Σε ετοιμότητα Περιφέρεια & Δήμοι

Για το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Μπάλλος», που αναμένεται να πλήξει την Εύβοια, μίλησαν o Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης και ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.
Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Εύβοια: Στο τραπέζι η οι εκκενώσεις χωριών – Σε ετοιμότητα Περιφέρεια & Δήμοι

Εν αναμονή της νέας κακοκαιρίας με το όνομα «Μπάλλος» βρίσκονται οι κάτοικοι αλλά και ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να θωρακίσουν τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, πριν την έλευση του νέου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει από αύριο το βράδυ ολόκληρη τη χώρα.

Το νησί που δοκιμάστηκε σκληρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, και στη συνέχεια από τις πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία «Αθηνά», τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την νέα καιρική επιδείνωση.

Οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας φοβούνται ότι τα χειρότερα είναι μπροστά τους, καθώς ένα νέο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει από την Πέμπτη την περιοχή.

Σπανός: Tα αντιπλημμυρικά έργα, βρίσκονται στο στάδιο μελέτης

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, o Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, δήλωσε πως, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του ΣΟΠΠ, για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας και η προετοιμασία με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση πλημμυρικών συμβάντων.

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήδη ενεργοποίησε μέσα από τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, τα απαραίτητα μηχανήματα έργου σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου και των οικισμών, τόσο για προληπτικούς καθαρισμούς αλλά και για παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φάνης Σπανός.

Αναφορικά με τα αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια, επισήμανε ότι, «τα αντιπλημμυρικά έργα, βρίσκονται στο στάδιο μελέτης από το Δασαρχείο. Αναφορικά με τα έργα της Περιφέρειας, είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία και με τους δύο δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, προχωρώντας καθημερινά στον καθαρισμό όλων των ρεμάτων, οι οποίο έφραξαν μέσα σε λίγες ημέρες από την ορμή του νερού που έφερε η κακοκαιρία Αθηνά».

Να υπενθυμίσουμε πως, από τις πρόσφατες πλημμύρες, σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στα χωριά Κοτσικιά, τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι, ενώ πολύ σημαντικές ζημιές υπέστησαν οι παραλίες της Αγίας Άννας, του Αχλαδίου και της Κοτσικίας.

Στο τραπέζι οι εκκενώσεις χωριών

Σε επικοινωνία που είχε με το Newsbomb.gr, o δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, εν αναμονή της νέας κακοκαιρίας, ανέφερε, «σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρισκόμαστε σε απόλυτη επιφυλακή. Πραγματοποιήσαμε σήμερα το πρωί σύσκεψη με τους προέδρους όλων των τοπικών κοινοτήτων του δήμου, ρίχνοντας στο τραπέζι ακόμα και την εκκένωση των χωριών, που είναι επίφοβα να πλημμυρίσουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού, Ιωάννη Κοντζιά. «έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Δίνουμε μάχη καθημερινά, με την διάνοιξη των ποταμών που γέμισαν ξανά μέσα σε δύο μέρες. Επικρατεί προβληματισμός για το πώς μπορεί να συγκρατηθούν οι χείμαρροι της νέας κακοκαιρίας που θα πλήξει ξανά την Εύβοια».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ