ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: «Ενισχύουμε με κοινοτικά προγράμματα την κτηνοτροφία στη Βόρεια Εύβοια»

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, βρέθηκε στην Περιφέρεια Εύβοιας, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη του νέου Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας
Κεδίκογλου: «Ενισχύουμε με κοινοτικά προγράμματα την κτηνοτροφία στη Βόρεια Εύβοια»

Το μήνυμα ότι θα ενισχύσει την κτηνοτροφία στη Βόρεια Εύβοια με προγράμματα κοινοτικών επιδοτήσεων με στόχο την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, έστειλε από τη γενέτειρά του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Ο Υφυπουργός, στο πλαίσιο των καθιερωμένων περιοδειών του στην Περιφέρεια Εύβοιας, συμμετείχε στη σύσκεψη του νέου Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας παρουσία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστου Τριαντόπουλο, του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη και του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη.

Ενημέρωσε, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο ΥπΑΑΤ με εκπροσώπους από τον τραπεζικό τομέα προκειμένου να ενημερωθεί ο κλάδος των κτηνοτρόφων για τα κοινοτικά προγράμματα χωρίς ίδια συμμετοχή. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι στο καθεστώς των αποζημιώσεων εντάσσονται και οι βοοτρόφοι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Εύβοιας ανακοίνωσε ότι δρομολογείται η δημιουργία σφαγείου στη Βόρεια Εύβοια, τονίζοντας πως υλοποιείται ένα όραμα χρόνων. «Δε μπορεί να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία στη Βόρεια Εύβοια, χωρίς σφαγείο» είπε και ανακοίνωσε ότι η περιοχή που εξασφάλισε ο Δήμος για τη στέγασή του, βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Παππάδων, στη δημοτική κοινότητα Νηλέως.

Τόνισε ότι η εγκατάσταση του σφαγείου θα εκτείνεται σε μια έκταση που θα ξεπερνά τα 5 στρέμματα, με μελλοντική εγκατάσταση για μεταποίηση κρεάτων και δημιουργία κρεοπωλείου. «Θα αποτελέσει ισχυρό πόλο έλξης για τον κτηνοτροφικό κόσμο αλλά και για τους επισκέπτες», επισήμανε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ