ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Οριστικό! Σε αυτούς τους χώρους θα φοράμε μάσκες όλο το καλοκαίρι

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αναμένεται να δώσει νέες εισηγήσεις για την χρήση της μάσκας στην κυβέρνηση.
Εύβοια: Οριστικό! Σε αυτούς τους χώρους θα φοράμε μάσκες όλο το καλοκαίρι

Ήρθε η ώρα να πετάξουμε τις μάσκες στην Εύβοια, συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες η υποχρεωτικότητα χρήσης της μάσκας καταργείται και σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι χώροι που παραμένει υποχρεωτική η μάσκα

Έτσι, προς το παρόν και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από 1η Ιουνίου η μάσκα ΔΕΝ καταργείται στους εξής 5 χώρους:

  • Νοσοκομεία
  • Γηροκομεία
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Σούπερ μάρκετ
  • Κομμωτήρια

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η μάσκα γίνεται «προσωπική υπόθεση».

Εξάλλου, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, από 1η Ιουνίου οι πολίτες θα εισέρχονται για τα ψώνια τους στα σούπερ μάρκετ με απλή υφασμάτινη ή χειρουργική μάσκα. Με λίγα λόγια «τελειώνει» η μάσκα υψηλής προστασίας FFP.

Τα μέτρα στα σούπερ μάρκετ που ισχύουν μέχρι σήμερα

Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων
Η υπηρεσία παροχής προϊόντων σε πακέτο από κατάστημα τροφίμων (take away) επιτρέπεται υπό τους ίδιους όρους υπό τους οποίους επιτρέπεται σύμφωνα με το σημείο 16.

• Τήρηση των μέτρων του πίνακα Α. Ειδικώς στα σούπερ μάρκετ υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης).

• Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, στις ανακοινώσεις για τις μάσκες, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα αναφέρει ότι στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους που θα καταργηθεί, θα υπάρξει σύσταση για χρήση της όπου υπάρχει συνωστισμός.

Εφόσον οι πέντε κλειστοί χώροι που θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας θα είναι σχολεία, νοσοκομεία, ΜΦΗ, σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φαίνεται πως από 1η Ιουνίου δεν θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, καταστήματα λιανικής κ.α.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ