Δείτε εδώ πως θα πάρετε τα 150 ευρώ για διακοπές στην Εύβοια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δείτε εδώ πως θα πάρετε τα 150 ευρώ για διακοπές στην Εύβοια

Ποιοι θα μπορέσουν να λάβουν το ειδικό πάσο για επιδότηση έως 150 ευρώ στις διακοπές σε Εύβοια, τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι για να το λάβουν και πότε θα είναι διαθέσιμο

Εν αναμονή για το πότε θα τρέξει το ειδικό ψηφιακό πάσο 150 και 300 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο αντίστοιχα, που είναι δύο περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα πέρυσι, βρίσκεται πλήθος πολιτών

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είχε δηλώσει πως πρόκειται για ένα ειδικό ψηφιακό «πάσο» -έως 150 ευρώ για τη βόρεια Εύβοια και έως 300 ευρώ για τη Σάμο- «το οποίο οι συμπολίτες μας που θα επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους στους δύο αυτούς προορισμούς, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν παντού και χωρίς περιορισμούς: από τη διαμονή και την εστίαση, μέχρι τις τοπικές τους μεταφορές.»

Ποιοι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για τα 150 ή τα 300 ευρώ

Δεν θα μπορούν να λάβουν το επίδομα όσοι έχουν ήδη λάβει voucher για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 αλλά και όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023. Αυτό θα ισχύει ακόμα και αν δεν χρησιμοποιήσουν μέχρι 31/7/2022 τα voucher που έχουν λάβει. Θα αποκλειστούν επίσης και όσοι έχουν λάβει το επίδομα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Το Freedom Pass θα φτάνει το ανώτερο το ποσό των 300 ευρώ και θα αφορά διακοπές στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Πού και πότε κάνετε αίτηση

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η αίτηση για γίνεται με τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργήσει το Εθνικό Δίκτυο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Σε αυτή θα δηλώνονται οι ωφελούμενοι, ενώ η πίστωση των ποσών θα γίνεται με έκδοση της ψηφιακής κάρτας, όπως ακριβώς γινόταν με τα Freedom Pass.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr