Χαλκίδα: Δείτε τι πρόδωσε τον δολοφόνο του Νίκου Τσακανίκα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: Δείτε τι πρόδωσε τον δολοφόνο του Νίκου Τσακανίκα

Είδε στο διαδίκτυο ότι ο άνθρωπος που ράβδιζε τις ελιές του ήταν δολοφόνος του Νίκου Τσακανίκα

Τα τατουάζ με τους δράκους και τους σκορπιούς στο δεξί χέρι του 27χρονου Σύρου καταζητούμενου για τη δολοφονία του επιχειρηματία από τη Χαλκίδα, κέντρισαν την προσοχή ντόπιου στην περιοχή της Μεσσαράς στην Κρήτη, ο οποίος είχε αναθέσει σε συνεργείο αλλοδαπών το μάζεμα των ελιών του.

Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα CretaLive, κάποια στιγμή σέρφαρε στο κινητό του όταν εντελώς τυχαία έπεσε πάνω στο policenet και στην ανάρτηση της ΕΛΑΣ με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των δύο καταζητούμενων Σύρων, οι οποίοι στις 12 Νοεμβρίου είχαν δολοφονήσει τον επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του, στην Χαλκίδα. Ο άτυχος σχεδιαστής βρέθηκε δεμένος σε μία καρέκλα ενώ ο θάνατος του ήταν ασφυκτικός.

Τα χαρακτηριστικά τατουάζ στο χέρι του ήταν αδιάψευστα ντοκουμέντα. Μία κοιτούσε τον αλλοδαπό απέναντι, μία στο κινητό του και δεν πίστευε στα μάτια του. Την ελάχιστη αμφιβολία που μπορεί να είχε, την «διέλυσε» η επιβεβαίωση που ήρθε από άλλη «πηγή», η οποία τον διαβεβαίωσε ότι πράγματι είναι ο άνθρωπος που υποψιαζόταν. Έτσι αποφάσισε να εμπιστευθεί την πληροφορία αυτή στη διοίκηση του ΤΑΕ Μεσσαράς.

Τα τατουάζ «έκαψαν» τον δολοφόνο του επιχειρηματία από τη Χαλκίδα – «Ράβδιζε τις ελιές μου στην Κρήτη»

Διοικητής και υποδιοικητής του ΤΑΕ Μεσσαράς έδωσαν βάση στην πληροφορία που τους παρείχε ο ντόπιος και χωρίς χρονοτριβές αποφάσισαν να μεταβούν στην περιοχή που τους είχε υποδειχθεί για να διενεργήσουν την έρευνα.

Από τη ροή των γεγονότων προκύπτει ότι όλα λειτούργησαν σε απόλυτο συντονισμό, στο σωστό timing, και όλα συνετέλεσαν στο να συλληφθεί ο 27χρονος Σύρος Issa Bayman λίγο πριν εξαφανιστεί από την περιοχή της Μεσσαράς, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο αλλοδαπός καταζητούμενος είχε πλέον αντιληφθεί ότι το πρόσωπο του κυκλοφορούσε παντού στο διαδίκτυο και άρα ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Κατά τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε, αστυνομικοί τσέκαραν το κινητό του τηλέφωνο και διαπίστωσαν ότι και εκείνος επίσης είχε μπει στην σελίδα του policenet και άρα είχε καταλάβει πια ότι τον καταζητούσαν.

Σχεδίαζε να φύγει

Για το λόγο αυτό σχεδίαζε να μεταβεί από την περιοχή της Βαγιωνιάς στα ΚΤΕΛ των Μοιρών προκειμένου να φύγει το συντομότερο δυνατόν από την περιοχή. Όταν εντοπίστηκε από τους δύο αξιωματικούς του ΤΑΕ Μεσσαράς περπατούσε στο δρόμο με άλλον αλλοδαπό με σκοπό να κάνει ωτοστόπ.

Ο 27χρονος θα προσαχθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών Χαλκίδας, όπως βέβαια και ο 46χρονος συγκατηγορούμενος του που συνελήφθη στην Ολλανδία. Η μεταγωγή του αναμένεται να γίνει αύριο το βράδυ.

Στην Κρήτη εκτιμάται ότι έφθασε στις 8 Δεκεμβρίου με βάση κάποια ακτοπλοϊκά εισιτήρια που βρέθηκαν στην κατοχή του. Φιλοξενήθηκε σε σπίτι αλλοδαπών στην Βαγιωνιά και έκανε μεροκάματα στο λιομάζωμα, παρουσιάζοντας ένα προφίλ ήσυχου και λιγομίλητου ανθρώπου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr