Κορονοϊός – Παγώνη: Πότε θα «πετάξουμε» τις μάσκες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Παγώνη: Πότε θα «πετάξουμε» τις μάσκες

Παράλληλα τόνισε ότι από τέλος Αυγούστου οι πολίτες που θα έχουν κάνει το εμβόλιο θα έχουν προσεγγίσει το 80%

Στην πορεία του κορονοϊού στη χώρα για το πώς θα διαμορφωθούν τα κρούσματα στο μέλλον, για τους ασθενείς στις ΜΕΘ αλλά και για το πότε θα μπορέσουμε επιτέλους να «πετάξουμε» τις μάσκες, μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια στα νοσοκομεία ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται μια επιστροφή στην κανονικότητα καθώς σύμφωνα με την ίδια, οι κλινικές αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου και μετατρέπονται από covid σε no covid. Επίσης, υπογράμμισε πως όσο προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ακόμη και αυτό το μικρό ποσοστό που μπορεί να νοσήσει θα είναι με απλά συμπτώματα και δεν θα φτάνει σε ΜΕΘ.

Παράλληλα τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι από τέλος Αυγούστου οι πολίτες που θα έχουν κάνει το εμβόλιο θα έχουν προσεγγίσει το 80%. Αυτό σύμφωνα με την καθηγήτρια θα μεταφράζεται σε περισσότερη ασφάλεια και θα μπορούσε να οδηγήσει στο να βγάλουμε τις μάσκες.

Η κα. Παγώνη τοποθετήθηκε και στο περιστατικό με τον διασωληνωμένο 17χρονο μαθητή ο οποίος δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. «Είχαμε και άλλα δύο 18 και 25 ετών που είχαν διασωληνωθεί και το μήνυμα είναι πως η νόσος δεν έχει ηλικίες ή ανθρώπους που έχουν υποκείμενα ή δεν έχουν γι αυτό χρειάζεται προσοχή και στους νέους και στις μεγάλες ηλικίες».

Τι ανέφερε για τις θρομβώσεις

Για το θέμα των θρομβώσεων και τα εμβόλια ανέφερε πως καθημερινά είναι πολλά τα τηλεφωνά που δέχονται για αυτό το θέμα.

«Συζητάμε με τον ασθενή το ιστορικό του και βεβαίως μπορεί να κάνει το εμβόλιο Astrazeneca. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν καταλάβει όλοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και έστω το ποσοστό των επιπλοκών του 0.002% συγκριτικά με την νόσο COVID19 δεν συγκρίνονται. Γι αυτό πρέπει να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως τα επιστημονικά δεδομένα μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει ρίσκο για γυναίκες κάτω των 50 ετών, ενώ η ίδια εκτιμά πως η επιτροπή από εδώ και πέρα θα δει το θέμα και θα κάνει ηλικιακές ομάδες σχετικά με τους εμβολιασμούς και πως θα αποφασίσει και θα δώσει νεότερες οδηγίες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr