Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ εκφράζει ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας καλώντας σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των πρώτων έξω από τη Βουλή.

Την υποστήριξη του στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ εκφράζει ο σύλλογος εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας ο οποίος μετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση τους η οποία θα γίνει στις 14 Ιουνίου και ώρα 14:00, έξω από τη Βουλή.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του ο σύλλογος εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, «στο τελεσίγραφο της κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ, απαντάμε με αλληλεγγύη και αγώνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση τονίζει πως την Τρίτη 14/06 θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει τη δυνατότητα του ειδικού διαχειριστή να προβεί σε καταγγελία του συνόλου των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας των 1060 εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ (απολύσεις).

«Οι μαζικές απολύσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και το ξεσπίτωμα αρκετών απ’ αυτούς επηρεάζει όλη την τοπική κοινωνία και οικονομία, κυρίως στη Φθιώτιδα, αλλά και στους όμορους νομούς, όπως στην Εύβοια, όπου θα χάσουν τη δουλειά τους πάνω από 150 συμπολίτες μας! Δε θα το αφήσουμε έτσι! Το έχουμε ξαναπεί , έχουμε αδέρφια, ξαδέρφια , συγγενείς που δουλεύουν στην επιχείρηση της ΛΑΡΚΟ! Ξέρουμε τι έχει προσφέρει! Έχουμε δεσμούς με τη ΛΑΡΚΟ, γιατί πολλοί εργαζόμενοι έχουν περάσει από το Νοσοκομείο Χαλκίδας μετά από τα εργατικά ατυχήματα, από τα εγκλήματα της εργοδοσίας. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας! Εμείς οι υγειονομικοί τασσόμαστε στο πλευρό τους! Στηρίξαμε και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των σωματείων! Το Δικαίωμα στην Δουλειά είναι Αδιαπραγμάτευτο! Σήμερα αυτοί οι εργαζόμενοι, αύριο κάποιοι άλλοι! Ο νομός μας δεν σηκώνει άλλους ανέργους! Οι απειλές, οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα θα λιώσουν στο καμίνι της ΛΑΡΚΟ!», συνοψίζει εν συνεχεία καλώντας άπαντες έξω από την Βουλή την Τρίτη και επισημαίνοντας πως αναχώρηση λεωφορείων θα γίνει στις 12 από το Πάρκο Βούρκου.

«Το έγκλημα ενάντια στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr